ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αττική: Γεμίζουν οι ΜΕΘ, υποχρεωτικές μάσκες σε γραφεία και πλατείες

07:57 - 16 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Αττική: Γεμίζουν οι ΜΕΘ, υποχρεωτικές μάσκες σε γραφεία και πλατείες
Με τις ΜΕΘ της Αττικής να αγγίζουν πληρότητα 60%, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο... συνήθης ύποπτος, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέλαβε για άλλη μία φορά την ευθύνη να ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα, που ωστόσο, η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία.

Αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε λοιπόν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εργασιακούς χώρους στην Αττική, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος, όπως οι στάσεις λεωφορείων και οι πλατείες.

 Επίσης, για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορονοϊού αποφασίστηκε τα εμπορικά μαγαζιά να ανοίγουν μετά τις 10.00 το πρωί, ώστε να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Παρατείνεται επίσης το μειωμένο ωράριο στην εστίαση, που θα συνεχίσει να κατεβάζει ρολά τα μεσάνυχτα.

Δείτε όλα τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν στο... φόντο της έξαρσης των κρουσμάτων και της αύξησης των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Τα μέτρα για την Αττική από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

1 Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2 Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Διασκέδασης με ζωντανή μουσική, αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3 Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4 Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5 Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας)

6 Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.