ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: 13 νέα κρούσματα κορονοϊού-Τρεις μαθητές

20:51 - 04 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος: 13 νέα κρούσματα κορονοϊού-Τρεις μαθητές
Δεκατρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 3,177 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

* Ένα από  Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Είναι μαθητής σε ιδιωτικό σχολείο της Επαρχίας Λεμεσού όπου είχαν εντοπιστεί με ιό κι άλλοι μαθητές. Με κάποια από τα άλλα θετικά στον ιό παιδιά είχαν επαφή σε εξωσχολική δραστηριότητα. Δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

*Δύο από ιχνηλάτηση:

Το ένα άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 2/10 από τα Μικροβιολογικά των Γενικών Νοσοκομείων.

Το δεύτερο άτομο είναι στενή επαφή κρούσματος που εντοπίστηκε θετικό στον ιό στις 28/9. Είναι μαθητής σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού, αλλά απουσίαζε από το σχολείο λόγω του ότι ήταν επαφή.

*Δύο από πτήσεις: Πρόκειται για δύο άτομα που ήρθαν από την Πολωνία στις 3/10.

* Έξι από ιδιωτική πρωτοβουλία:

Ένα άτομο ήρθε από την Ιταλία στις 23/9 και έδειξε συμπτώματα (μυαλγίες) από τις 26/9.

Ένα άτομο ήρθε από την Ρωσία στις 21/9 και έκανε την εξέταση την 12η μέρα για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα.

Ένα άτομο είναι μαθητής σε Γυμνάσιο στην Λεμεσό και έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω άλλων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε χώρο όπου διεξάγει εξωσχολική δραστηριότητα.

Ένα άτομο ανέπτυξε συμπτώματα στις 2/10 (πυρετός και μυαλγία).

Ένα άτομο ήρθε από τη Σερβία στις 3/10 με αρνητικό τεστ που είχε κάνει πριν ταξιδέψει (1/10). Επανέλαβε ιδιωτικά την εξέταση στην Κύπρο.

Για το 6ο άτομο δεν υπάρχουν για την ώρα στοιχεία, διότι δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ούτε από την ομάδα ιχνηλάτησης ούτε από το ιδιωτικό εργαστήρι.

*Δύο από παραπομπές από Προσωπικό Ιατρό:

Το ένα άτομο ανέπτυξε συμπτώματα την 1/10 (πυρετό, πονόλαιμο, μυαλγίες).

Το δεύτερο άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στο Παρίσι στις 27/9. Στις 30/9 ανέπτυξε συμπτώματα (πονόλαιμο και απώλεια γεύσης).

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

*Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 337 εργαστηριακές διαγνώσεις,

*Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 25 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

*Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 154 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,824.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται οκτώ άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τρία εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.