ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη για νέα μέτρα και ενδεχόμενο νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

22:59 - 21 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Σύσκεψη για νέα μέτρα και ενδεχόμενο νέο διάγγελμα Μητσοτάκη
Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με τα επόμενα βήματα στον κυβερνητικό σχεδιασμό να τίθενται προς συζήτηση στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση 865 νέων κρουσμάτων χτυπάει "κόκκινο καμπανάκι” στην κυβέρνηση, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση νέων μέτρων που θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, η οποία έχει ως επίκεντρο την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, στο πλαίσιο αυτό και μετά την οριστικοποίηση του νέου πλέγματος των παρεμβάσεων, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ένα ακόμα τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα και αφού είχαν ανακοινωθεί τα 865 νέα κρούσματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη με τους ειδικούς όσον αφορά τον χάρτη της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, η Καστοριά έγινε η δεύτερη περιοχή που μπαίνει σε lockdown μετά την Κοζάνη.    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο συναγερμού «3» (πορτοκαλί), ενώ στο ίδιο επίπεδο περνούν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί αντίστοιχα για τα επίπεδα συναγερμού 3 και 4 θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη» την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και επισήμανε ότι εκτός από το ρεκόρ στα κρούσματα, έχει πέσει σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας όσων επιβεβαιώθηκαν ότι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και πλέον είναι στα 37 έτη. Στη Θεσσαλονίκη όμως, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει πέσει στα 28 χρόνια!

Τελευταία τροποποίηση στις 01:03 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.