ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: «Κραυγή αγωνίας» από τους γιατρούς–«Σε χώρους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι»

10:50 - 18 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: «Κραυγή αγωνίας» από τους γιατρούς–«Σε χώρους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι»
Για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μίλησε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τσάπας.

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ δύσκολη, είμαστε στο μη παρέκει» λέει ο κ. Τσάπας στο Mega και αναφέρει ότι πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, καθώς τα κρεβάτια για διασωληνωμένους μέσα στις εντατικές δεν επαρκούν και πλέον διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε χώρους εκτός εντατικής – σε χώρους ανάνηψης χειρουργείων, σε χειρουργικές αίθουσες και σε άλλους χώρους με την κατάλληλη υποδομή ώστε να συνδέονται οι αναπνευστήρες. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Τσάπα δεν γίνεται μόνο στο «Παπαγεωργίου» αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης.

Ο ίδιος τονίζει ότι όλοι οι γιατροί προσφέρουν τα μέγιστα, ωστόσο υπό συνθήκες τόσο μεγάλου φόρτου διασωληνωμένων ασθενών ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώσης της ποιότητας νοσηλείας και της υποθεραπείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπα δεν έγιναν οι απαραίτητες στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Απαιτούνται γιατροί και νοσηλευτές επαρκείς σε αριθμό, ποιότητα και εκπαίδευση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές Ιταλίας με ασθενείς με covid σε ράντζα τόνισε ότι το πώς θα εξελιχθεί η ανάγκη για διασωληνώσεις τις επόμενες ημέρες είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.