ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκαήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό- Από 18/12

19:57 - 07 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Δεκαήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό- Από 18/12
Σε δεκαήμερη καραντίνα θα μπαίνουν υποχρεωτικά όλοι όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό κατά το διάστημα από τις 18 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για όσους επιστρέφουν ή επισκέπτονται τη χώρα μας από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Ασφαλώς, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης άλλαξε τα σχέδια, όχι μόνο τουριστών που ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα τις γιορτές, αλλά και Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και είχαν προγραμματίσει να έρθουν κοντά στις οικογένειες και τους φίλους τους τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η δεκαήμερη καραντίνα αποτελεί ασφαλώς ανασταλτικό παράγοντα, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες, έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τόσες ημέρες άδειας για να τις περάσουν στη χώρα μας. Αν έρθουν θα πρέπει να περάσουν τις γιορτές σε καραντίνα.

Όσοι έχουν την πολυτέλεια, σπεύδουν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για πριν από τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να αποφύγουν την καραντίνα. Όσοι δεν μπορούν, απλώς ακυρώνουν τα εισιτήρια και αναβάλλουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 07 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.