ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς περνούν την ώρα τους οι άνθρωποι ανά τον κόσμο

13:55 - 16 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Πώς περνούν την ώρα τους οι άνθρωποι ανά τον κόσμο
Όλοι κοιμόμαστε, δουλεύουμε, και απολαμβάνουμε το ελεύθερο χρόνο μας. Ωστόσο, υπάρχουν και αισθητές διαφορές, στο πόσο χρόνο αφιερώνει κανείς σε κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες.

Έρευνα που διεξήχθη σε παραπάνω από είκοσι χώρες, μελέτησε το πως οι άνθρωποι, ηλικίας 15- 64, περνούν την ώρα τους. Κοιτάζοντας κανείς τα αποτελέσματα, αντιλαμβάνεται τον τρόπο ζωής τους, τις οικονομικές ευκαιρίες που παρέχονται στις χώρες τους, και την γενικότερη ευημερία που επικρατεί από χώρα σε χώρα.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, είτε εργάζονται, είτε όχι, ρωτήθηκαν για τις καθημερινές τους συνήθειες, και προσπάθησαν να περιγράψουν μία τυπική τους μέρα.

Η εργασία επί πληρωμή, οι δουλειές του σπιτιού, η χαλάρωση και ο ύπνος, απασχολούν το 80-90%, των 1440 λεπτών που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος μέσα στην μέρα.

IMG 20201215 WA0000 1

Ωστόσο, διαφορές παρουσιάζονται στο πόσο χρόνο ξοδεύουν τα άτομα σε κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες, ανάλογα με το μέρος του κόσμου στο οποίο μένουν.

Στην Κίνα για παράδειγμα, οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερη ώρα στην δουλειά και στον ύπνο, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η χώρα που οι κάτοικοί της δουλεύουν λιγότερο, αλλά κοιμούνται αρκετά είναι η Ιταλία, ενώ αρκετά κοντά σε αυτά τα νούμερα είναι και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας, έρχεται τέταρτη στην κατάταξη των χωρών που οι κάτοικοί τους εργάζονται λιγότερο, ενώ κατά μέσο όρο, οι Έλληνες απολαμβάνουν τον ύπνο τους καθημερινά, για 8 ώρες και είκοσι ολόκληρα λεπτά. Ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα, είναι και η Γαλλία, η Ισπανία, καθώς και το Βέλγιο μετά από εμάς.

Χαρακτηριστικό είναι, πως μαζί με τους Γάλλους, οι Έλληνες, αφιερώνουν λιγότερη ώρα σε εθελοντισμό και γενικότερη εργασία χωρίς αμοιβή, σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, , οι Έλληνες, έχουν δικαιωματικά την πρωτιά, στην παρακολούθηση τηλεόρασης, ενώ οι Γάλλοι και οι Νότιο Κορεάτες, περνούν την περισσότερη ώρα μπροστά στον καθρέφτη, περιποιούμενοι τον εαυτό τους.

Πρέπει ωστόσο, να τονιστεί, πως μεγάλο ρόλο παίζει και η κουλτούρα του κάθε λαού, καθώς η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, είναι οι χώρες, που οι κάτοικοί τους αφιερώνουν την περισσότερη ώρα για να γευματίσουν, σε σχέση με τις ΗΠΑ, που χρειάζονται μόλις 63 λεπτά την μέρα, για όλα τα γεύματα.

Η έρευνα, έδειξε επίσης, πως στατιστικά, οι άντρες έχουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε όλες τις χώρες. Αυτό το γεγονός οφείλεται, και στο ότι οι γυναίκες, δουλεύουν συγκριτικά περισσότερο χωρίς αμοιβή, και ως αποτέλεσμα έχουν λιγότερο ελεύθερο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.