ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου: Δεν προβλέπεται εμβολιασμός για άτομα κάτω των 18 ετών

19:59 - 28 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Θεοδωρίδου: Δεν προβλέπεται εμβολιασμός για άτομα κάτω των 18 ετών
Για το ενδεχόμενο αλλεργίας στο εμβόλιο αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Η κα Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων και την Αλλεργιολογική και ανοσολογική εταιρεία, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις αλλεργίας στο εμβόλιο.

«Ενδεικτικά αναφέρω ότι είναι 1,3 περιπτώσεις σε 1 εκατ. δόσεις.» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αλλεργίες συνηθισμένες όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας, αυτές δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».

Η κα Θεοδωρίδου τόνισε πως σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει προετοιμασία για την αντιμετώπιση τυχόν ήπιων ή σοβαρότερων αλλεργικών αντιδράσεων.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε πως «Μόνο περιπτώσεις με σοβαρές αναφυλακτικές αντιδράσεις που οδηγούν το άτομο στο νοσοκομείο μπορεί να χρειαστούν και την γνωμάτευση αλλεργιολόγου πριν την χορήγηση του εμβολίου».

Παράλληλα σχολίασε πως η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί ημέρα γιορτής για τη χώρα, την Ευρώπη, την προληπτική ιατρική και τη δημόσια υγεία.

Σημείωσε πως εμβολιάστηκε και η ίδια, ενώ για τα κριτήρια προτεραιότητας σημείωσε:

Πρώτο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση.  Η μεγάλη ηλικία έχει τον υπ΄ αριθμόν έναν κίνδυνο από νόσηση, ανέφερε.

Δεύτερο κριτήριο, είναι ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης με κύρια ομάδα που κινδυνεύει, όπως είναι οι υγειονομικοί.

Τρίτο κριτήριο η διασφάλιση φροντίδας και νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ηλικιωμένων ατόμων που ζουν σε δομές και χρονίως πάσχοντες κατέληξε με εξηγώντας πως τελευταία ομάδα είναι οι λίγοι αλλά απαραίτητοι, υπάλληλοι υπεύθυνοι για λειτουργία του κράτους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ανηλίκων, η κα Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται εμβολιασμός για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, τα στοιχεία δείχνουν ότι σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σοβαρή η νόσηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 28 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.