ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ για Θεοφάνεια: «Ήπια αστυνόμευση» έξω από τις εκκλησίες

19:59 - 05 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΕΛΑΣ για Θεοφάνεια: «Ήπια αστυνόμευση» έξω από τις εκκλησίες
«Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες.

Προκύπτει συνεπώς πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη της Πολιτείας με την Εκκλησία. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε νωρίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως "η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της", αλλά προφανώς δεν έχει διάθεση να μην επιτρέψει να γίνουν οι λειτουργίες.

Εκτός απροόπου λοιπόν οι λειτουργίες για τα Θεοφάνεια θα γίνουν παράνομα, αλλά η Αστυνομία θα μείνει στις συστάσεις και θα επέμβει μόνο αν δει φαινόμενα μεγάλου συνωστισμού.

Από τη μεριά της και η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να μην τελέσει εορτασμούς σε εξωτερικούς χώρους, όπως είχε αρχικά αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 05 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.