ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Επιβαρυμένη η κατάσταση στις ΜΕΘ- Η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί

20:23 - 08 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Επιβαρυμένη η κατάσταση στις ΜΕΘ- Η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί
Η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας μας παραμένει επιβαρυμένη παρά τη μείωση των ενεργών κρουσμάτων, όπως δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας την Παρασκευή.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί, αν και στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια και η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει σταδιακή υποχώρηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας.

Ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4% στην Ελλάδα, σε σχέση με όλη την Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τις άλλες χώρες

Αναφερόμενος στο μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που έχει έρθει από τη Μεγάλη Βρετανία και ήδη η χώρα μας έχει καταγράψει 8 κρούσματα, τόνισε ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα ατομική υγιεινής, η χρήση της μάσκας και οι αποστάσεις εξακολουθούν να είναι σημαντικά καθώς οι επόμενοι μήνες είναι επίφοβοι λόγω του κρύου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:30 - 08 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.