ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα εμβόλια-Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

09:35 - 11 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα εμβόλια-Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί
Σε λειτουργία τίθεται σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού με προτεραιότητα στις πιο ευπαθείς ομάδες και στους πολίτες δηλαδή άνω των 85 ετών.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης είτε με τη χρήση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η κυβέρνησης έχει μεριμνήσει ώστε να μπορούν να κλείνουν τους ραντεβού τους και στα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία. 

Αναλυτικά όλοι οι τρόποι για να κλείσουν οι πολίτες ραντεβού:

  1. Ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Μέσω της πλατφόρμας αυτής και με χρήση του ΑΜΚΑ μπορούν οι πολίτες να δουν εάν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσουν ραντεβού. 
  2. Με εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση και αυτόματο μήνυμα. Όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.  
  3. Με επίσκεψη σε ΚΕΠ και φαρμακεία. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 11 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.