ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου: Καμία συσχέτιση των θανάτων στη Νορβηγία με τα εμβόλια

19:54 - 18 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Θεοδωρίδου: Καμία συσχέτιση των θανάτων στη Νορβηγία με τα εμβόλια
«Οι εμβολιασμοί παγκοσμίως εξελίσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας (18/1) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι «έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 40 εκατ. άνθρωποι σε 51 χώρες».

Κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19 η κ. Θεοδωρίδου, δήλωσε επίσης «ο έλεγχος ανοσογονικότητας, η αποτελεσματικότητα εμβολίων και η ασφάλεια τους είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εμβολίων».

«Η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίζεται και μετά την χορήγησή τους. Σε κάθε χώρα καταγράφονται όλα τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών και όλα υφίστανται ενδελεχή έλεγχο, δηλαδή, εάν συνδέεται η ανεπιθύμητη ενέργεια με τον εμβολιασμό», σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για σειρά θανάτων στην Νορβηγία, όπου τα περιστατικά εξετάσθηκαν διεξοδικά και όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή της χώρας δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με την εφαρμογή των εμβολίων.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο και είπε ότι με όριο 15 μέρες πριν από τον εμβολιασμό και 15 μετά μπορεί να γίνουν τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 18 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.