ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Δημιουργείται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης και επαγρύπνησης για τις μεταλλάξεις

17:34 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Δημιουργείται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης και επαγρύπνησης για τις μεταλλάξεις
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου επιτήρησης και επαγρύπνησης, με στόχο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους επιστήμονες για το θέμα των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος του δικτύου είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης, καθώς οι επιστήμονες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου για τις μεταλλάξεις, έτσι ώστε, όπως είπε, να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην σωστή επιδημιολογική ανάλυση. Γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών.

Τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Θάνου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα, Γιώργου Σουρβίνου, Δημήτρη Παρασκευή και Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:28 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.