ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Τι μέλλει γενέσθαι με Γυμνάσια-Λύκεια και λιανεμπόριο

08:55 - 28 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Τι μέλλει γενέσθαι με Γυμνάσια-Λύκεια και λιανεμπόριο
Συνεδριάζουν εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης (28/1) οι επιδημιολόγοι που είναι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με τους ειδικούς να ανησυχούν για τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Στο «τραπέζι» θα τεθεί από τους επιδημιολόγους το θέμα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης, ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά και σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 858 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες Τετάρτη στη χώρα μας τα μισά είναι στην Αττική.

Στόχος είναι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Ωστόσο η οριστικοποίηση του σχεδίου θα γίνει την Παρασκευή μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, η επιτροπή είναι πιθανό να εισηγηθεί εκ νέου την εφαρμογή του μέτρου του click away στην αγορά.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στον ΣΚΑΪ, είναι πολύ πιθανό η Αττική να προχωρήσει σε στάδιο «κόκκινο», πράγμα που σημαίνει ότι θα ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων και ενδεχομένως και των γυμνασίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα. Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Γώγος σημείωσε πως αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας άναψε το «πράσινο» φως για την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, από την ερχόμενη Δευτέρα. Η επιτροπή εισηγήθηκε ακόμη να μην ανοίξουν τα λύκεια στις περιοχές που παραμένουν «κόκκινες», παρά μόνο τα γυμνάσια.

Από κυβερνητικής πλευράς, για την ώρα αναμένουν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ωστόσο με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα το πιο πιθανό είναι να μην αλλάξει η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 28 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.