ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... μονόδρομος του lockdown (τουλάχιστον) έως την Καθαρά Δευτέρα

12:43 - 02 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Ο... μονόδρομος του lockdown (τουλάχιστον) έως την Καθαρά Δευτέρα
Αυτή την εβδομάδα η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με το lockdown δεν είναι μεγάλη, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει νέα παράταση των περιορισμών, ιδιαίτερα στην Αττική.

Το lockdown δεν μοιάζει να "λειτουργεί" το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και δυστυχώς αυξάνονται μοιραία και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή, με τους ειδικούς να μιλούν πλέον με βεβαιότητα ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν ψηλά, θα υπάρξει νέα έξαρση θανάτων, αλλά και νοσηλευομένων. Άλλωστε και το ιικό φορτίο στα λύμματα δεν μειώνεται.

Ωστόσο, η κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει άλλη επιλογή και επιμένει στην ίδια συνταγή, ελπίζοντας πως επιτέλους τα μέτρα θα αποδώσουν. Και επειδή η Καθαρά Δευτέρα είναι μια "επίφοβη" μέρα για βόλτες και συναθροίσεις, το lockdown θεωρείται βέβαιο πως θα φτάσει μέχρι και τη 15η Μαρτίου.

Άλλωστε και από τις δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου προκύπτει πως το άνοιγμα που τους έχει "υποσχεθεί", καθώς φαίνεται ο Πρωθυπουργός θα έρθει από τις 16 Μαρτίου κι έπειτα.

Συνεπώς, το ερώτημα δεν είναι αν θα παραταθεί ή όχι το lockdown, αλλά το αν θα προστεθούν κάποια μέτρα ή αν θα αλλάξει κάποιο κομμάτι της "συνταγής", όπως για παράδειγμα ο περιορισμός κυκλοφορίας από τις 18.00 το Σαββατοκύριακο, που δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι.

Όσο για την οικονομία, Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης, διαβεβαίωνουν ότι "αντέχουμε", αλλά πλέον μιλούν ξεκάθαρα για οριακές καταστάσεις και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Οι έμποροι, παράλληλα, ζητούν στήριξη, όπως και οι επιχειρηματίες εστίασης, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι ασφαλώς ο τουρισμός. Γι' αυτό και τώρα η αγορά πιέζεται παραπάνω. Με την ελπίδα πως οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν επαρκώς και από τον Μάιο κι έπειτα η χώρα θα "ανοίξει" στους τουρίστες, για ένα καλοκαίρι με περισσότερα έσοδα από το προηγούμενο.

Άλλωστε και μετά τις 16 Μαρτίου το όποιο άνοιγμα θα γίνει με περιορισμούς, για να μην επιστρέψει ο ιός και δημιουργήσει πρόβλημα στο τουριστικό άνοιγμα. Το νέο sms 13032 με "κόφτη" είναι έτοιμο για το λιανεμπόριο, ενώ η εστίαση θα ανοίξει όταν ανοίξει για τα καλά και ο καιρός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 02 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.