ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά, τραυματίας αστυνομικός

20:52 - 09 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά, τραυματίας αστυνομικός
Η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και την αστυνομία.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που υπολογίζονται σε πάνω από 10.000,  βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Μία ομάδα διαδηλωτών, ωστόσο, ενεπλάκη σε επεισόδια. Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και της Αύρας, ενώ ομάδα διαδηλωτών πετούσε μολότοφ προς την μεριά των αστυνομικών.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν διαδηλωτές τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και τον ξυλοκόπησαν. 

Η στιγμή της επίθεσης

Ισχυρότατη ήταν η αστυνομική παρουσία στην περιοχή, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ μετέφερε εικόνα στα κεντρικά της.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία οργανώηθηκε με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Ιδιαίτερα το βίντεο που έδειχνε αστυνομικό να ξυλοκοπεί αναίτια και βάναυσα έναν νεαρό άνδρα.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η διαδήλωση της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός με δήλωσή του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο ως υποκινητή των διαδηλώσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως υποκινητής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις πολιτικές του, για να ακολουθήσει δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "κρύβεται".

Το κλίμα είναι τεταμένο στην κοινωνία, αλλά και στον πολιτικό διάλογο, που η σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή στη Βουλή, όταν και θα υπάρξει μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 09 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.