ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικοί πυροβολισμοί στον Έβρο κατά περιπόλου της Frontex (video)

00:58 - 12 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Τουρκικοί πυροβολισμοί στον Έβρο κατά περιπόλου της Frontex (video)
Επεισόδιο με πυροβολισμούς φέρεται να σημειώθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (7/3) από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου εναντίον μικτής περιπόλου της Frontex, στην οποία συμμετείχαν και Γερμανοί αστυνομικοί.

Μάλιστα, σε ανταπόκριση του σταθμού από το Βερολίνο γίνεται λόγος για περισσότερα ανάλογα επεισόδια τα οποία μάλιστα οδήγησαν τον διοικητή της Frontex να ενημερώσει με σχετική επιστολή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι δυνάμεις της Frontex στον Εβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και το σύνολο του προσωπικού φορά αλεξίσφαιρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, πηγές από την Αθήνα και τη Βαρσοβία (έδρα της Frontex) αναφέρουν ότι έχουν δει αρκετούς από την τουρκική πλευρά να πυροβολούν στον αέρα με τα όπλα τους, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του Open αναφέρεται ότι υπάρχει επιβεβαίωση της είδησης και από πηγή στην Ευρπωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».

Τι απαντά η Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές από τα τμήματα προκάλυψης ή την αστυνομία, αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ σχετικά με το επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό οι πυροβολισμοί να προέρχονται από γάμο σε τουρκικό χωριό δίπλα στο ποτάμι, κάτι στο οποίο οι Γερμανοί αξιωματικοί της Frontex δεν είναι συνηθισμένοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:23 - 12 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.