ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο» φως σε τρία έργα ΣΔΙΤ ύψους 310 εκατ. ευρώ

13:58 - 12 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
«Πράσινο» φως σε τρία έργα ΣΔΙΤ ύψους 310 εκατ. ευρώ
Στην προσθήκη τριών σημαντικών νέων έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ στον κατάλογο των συμπράξεων προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

1) ανέγερση των δικαστικών μεγάρων Έδεσσας, Κιλκίς, Σερρών και ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης,

2) ανέγερση δικαστικών μεγάρων Ηρακλείου, Χανίων και ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου

3) ανέγερση δικαστικών μεγάρων Λαμίας, Βόλου και ανακατασκευή των δικαστικών μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η ένταξη των δικαστικών μεγάρων στα έργα ΣΔΙΤ είχε δρομολογηθεί ήδη εδώ κι έναν χρόνο, έπειτα και από το σχετικό αίτημα του υπ. Δικαιοσύνης.

Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

Με την κατασκευή των επτά νέων Δικαστικών Μεγάρων, επιτυγχάνεται η δημιουργία σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων εναρμονισμένων στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, όπου η δικαστηριακή ύλη συγκεντρώνεται σε κτήρια με σύγχρονο και αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας και καθίσταται ταχύτερη, ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη η διαχείρισή της.

Μέσω των ανακατασκευών και ενεργειακών αναβαθμίσεων των πέντε Δικαστικών Μεγάρων, τα κτήρια αναβαθμίζονται λειτουργικά και ενεργειακά επεκτείνοντας ουσιαστικά το χρόνο οικονομικής ζωής τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 12 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.