ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρά Δευτέρα: Οι επιτρεπτές μετακινήσεις για το πέταγμα του χαρταετού

21:07 - 13 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Τα μέτρα, που θα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα, ανέπτυξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας την Παρασκευή (12/2).

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει κανονικά, όπως ισχύει σήμερα και επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις με τα SMS στο 13033 με τους αριθμούς 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζοί ή με ποδήλατο.

Ειδικότερα για την Καθαρά Δευτέρα:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις. 
  • Επομένως το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:37 - 13 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.