ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου: «Σταθερά και με εμπιστοσύνη» ο εμβολιασμός με AstraZeneca

19:58 - 16 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Θεοδωρίδου: «Σταθερά και με εμπιστοσύνη» ο εμβολιασμός με AstraZeneca
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε τους λόγους που η Ελλάδα συνεχίζει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Σημείωσε ότι σε μεγάλους αριθμούς εμβολιασμών μπορεί να εμφανιστούν σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες γι' αυτό και παρακολουθούνται.

Πρόσθεσε, όμως, πως ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ που έχουν όλα τα δεδομένα έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική σύνδεση του εμβολίου με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια. Παρόλα αυτά η Επιτροπή διερευνά μία προς μία τις περιπτώσεις.

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι ο αριθμός των εμβολιαζομένων που έχουν παρουσιάσει θρομβώσεις δεν διαφέρει από εκείνον στο γενικό πληθυσμό και η εμφάνιση μπορεί να είναι χρονική σύμπτωση.

Η κυρία Θεοδωρίδου, αφού υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, τόνισε ότι κατόπιν όλων αυτών ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται «σταθερά και με εμπιστοσύνη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι από αναφορές γιατρών προκύπτει ότι ορισμένα άτομα από φόβο παίρνουν αντιπηκτικά πριν τον εμβολιασμό. Αυτό, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου είναι λάθος και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα ραντεβού χωρίς καμία πρόληψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.