ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Λύση «αρπακόλλα» η επιστράτευση

13:14 - 23 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Λύση «αρπακόλλα» η επιστράτευση
Για “λύσεις της τελευταίας ώρας, αρπακόλλα” έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης αναφερόμενος στην επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών.

Επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα οι συζητήσεις και μέσα από νηφαλιότητα και ψυχραιμία να βρεθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις.

“Από πλευράς υπουργείου υπάρχει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σε εμάς” πρόσθεσε ο κ, Καψαμπέλης τονίζοντας ωστόσο ότι από την πρώτη στιγμή έστω και με αυτές τις συνθήκες θα στηρίξουν τις προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων. “Παράλληλα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και να μην περιμένει απέξω τη βοήθεια μόνο”

Όπως διευκρίνισε, “για το νοσοκομείο Σωτήρια υπάρχουν 20 προκηρυγμένες θέσεις πνευμονολόγων και έχουν κατατεθεί 80 αιτήσεις ενδιαφερομένων νέων γιατρών με πρόσφατη νοσοκομειακή εμπειρία και με μια υπουργική απόφαση μιας ώρας αυτοί εντάσσονται μέσα”

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσει μια τέτοια ενέργεια τα αναμενόμενα. “Τι περιμένουν από γιατρούς που έχουν φύγει 20, 30 χρόνια από τα νοσοκομεία, ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν αμέσως; Όχι. Και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας”

“Έχουμε μετατραπεί σε μια χώρα μιας νόσου, υπάρχουν όμως νόσοι πιο σοβαρές καρδιολογικά, ογκολογικά” κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.