ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Interview: Το 57% ζητά άρση του lockdown

23:10 - 23 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση Interview: Το 57% ζητά άρση του lockdown
Την άρση του lockdown ζητά η συντριπτική πλειοψηφία (57%) των πολιτών, πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Interview, που έγινε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση».

Πιο συγκεκριμένα, τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν συγκεκριμένα ότι το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση.

Παράλληλα, προβάδισμα 15 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΕΡΓΙΝΑ 2

Η νέα δημοσκόπηση δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα (24%). Εμφανίζει ως δημοφιλέστερο υπουργό τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ενώ σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας το 62% την κρίνει αρνητικά ενώ το ίδιο ποσοστό τάσσεται κατά των διαδηλώσεων την συγκεκριμένη περίοδο.

ΒΕΡΓΙΝΑ 3

Αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

ΒΕΡΓΙΝΑ 11

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοΐδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%).

ΒΕΡΓΙΝΑ 13

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37 % εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 15% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:27 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.