ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη προσοχή στην ενδοοικογενειακή μετάδοση- «Καμπανάκι» για Βόρεια Ελλάδα

18:39 - 09 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Μεγάλη προσοχή στην ενδοοικογενειακή μετάδοση- «Καμπανάκι» για Βόρεια Ελλάδα
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια είναι εξαιρετικά αυξημένο, γεγονός που κατά τη γνώμη της οφείλεται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση.

«Αν ο ιός τρυπώσει μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν όλοι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «με τη μεγάλη διασπορά του ιού όλοι πρέπει να προσέχουμε διπλά».

Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων είναι στα 3.000, ενώ το ποσοστό της θετικότητας κινείται πάνω από το 6%.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι «βέβαιο ότι θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα λόγω των self-tests», υπογραμμίζοντας ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε νησιωτικές περιοχές.

«Η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται», είπε, αναφέροντας ότι έχουμε 85% κάλυψη στις ΜΕΘ covid. Πρόσθεσε δε ότι μόνο χθες Πέμπτη είχαμε εισαγωγή 31 ατόμων σε ΜΕΘ.

Επισήμανε δε ότι παρατήθηκε αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες από 15 έως 19 ετών, στα παιδιά του λυκείου δηλαδή, σημειώνοντας ότι είναι «κοινό μυστικό ότι τα παιδιά μας βρίσκονται με τους φίλους τους».

Γνωστοποίησε επίσης ότι τα παιδιά αυτών των ηλικιών φοράνε σε συντριπτικό ποσοστό τη μάσκα εντός του σχολείου, αλλά λιγότερο συχνά  στις κοινωνικές επαφές εκτός σχολείου.

«Προχωράμε με μικρά και σταθερά βήματα», είπε και συμπλήρωσε: «Η σωστή και καθολική χρήση της μάσκας είναι καθοριστικού χαρακτήρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.