ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα-Ποιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί

08:15 - 06 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα-Ποιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί
Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι σήμερα (6/5) το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από κομματικές οργανώσεις και συνδικάτα, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρυχθεί από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για την εργατική πρωτομαγιά.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10 πμ στο Σύνταγμα με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο». ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τον φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ενάντια στους επικείμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Το ΕΚΑ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή τους διαδηλώνει ενάντια:

– Στην κατάργηση του 8ώρου

– Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

– Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

– Στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

– Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ αντιστέκεται στην κατάργηση του 8ώρου, των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. «Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, δεν λειτουργούν σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ) και τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα μαζικά μεταφοράς, ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Ειδικότερα:

- Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

- Στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία.

- Στα Τρόλεϊ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία

- Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε της αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (καθώς και των υπόλοιπων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα) λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας ισχύει αναστολή νυχτερινών δρομολογίων από το προηγούμενο βράδυ στη γραμμή της Χαλκίδας.  

Στο πλαίσιο αυτό, και λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας, από τις 10:00 έως 13:00, που πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.