ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα γυμναστηρίων από 17 Μαΐου μόνο για τους εμβολιασμένους

11:02 - 09 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Άνοιγμα γυμναστηρίων από 17 Μαΐου μόνο για τους εμβολιασμένους
Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από την επόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής (9/5) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως εάν όλα πάνε καλά θα πάμε σε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 του μηνός, ωστόσο σε πρώτη φάση διευκρίνισε πως θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Το άνοιγμά τους για όλους τους πολίτες θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, επεσήμανε. «Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη βδομάδα» είπε, ειδικότερα, και σημείωσε πως θα δοθεί χρονοδιάγραμμα ανοίγματος και για άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια. «Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση. Θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα» είπε.

Ξεκαθάρισε πως «θα χρειαστεί self test», εννοώντας προφανώς για τους εργαζομένους, ενώ σημείωσε πως εντός αυτών των χώρων δε φοράμε μάσκα και εισπνέουμε και εκπνέουμε με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης.

«Η περίοδος του lockdown έχει μείνει πίσω» επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε πως «όσο προχωρούν τα εμβόλια, τόσο θα αυξάνονται βαθμοί ελευθερίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.