ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό

09:02 - 24 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό
Υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης του κορονοϊου από κάποιον εμβολιασμένο κατά του COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό συγκριτικά με κάποιον που δεν είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα (24/5) ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Έτσι, δεν είναι θεμιτός ο διαχωρισμός στα μέτρα μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας.

Ικανοποιημένος δήλωσε για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη αποκαλούμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, υπογράμμισε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την περίπτωση της 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο Πρύτανης δήλωσε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Υπενθύμισε, βέβαια, πως κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca, μπορεί στη δεύτερη δόση να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 24 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.