ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nike «καρφώνει» τον Νεϊμάρ για έρευνα σεξουαλικής επίθεσης

19:02 - 28 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η Nike «καρφώνει» τον Νεϊμάρ για έρευνα σεξουαλικής επίθεσης
Ο αμερικανός αθλητικός κολοσσός Nike είπε ότι σταμάτησε να συνεργάζεται με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Neymar επειδή "αρνήθηκε να συνεργαστεί στη διεξαγωγή έρευνας με πνεύμα καλής πίστης” σχετικά με ισχυρισμό για σεξουαλική κακοποίηση μιας υπαλλήλου.

Το καταγγελόμενο περιστατικό συνέβη το 2016 και αναφέρθηκε στη Nike το 2018. Η Nike είπε ότι η έρευνά της ήταν μη καταληκτική. 

Μια εκπρόσωπος του Neymar δήλωσε ότι ο ίδιος αρνήθηκε τη σεξουαλική επίθεση και πως σταμάτησε την συνεργασία του με τη Nike πέρυσι για εμπορικούς λόγους.

"Ο Neymar Jr θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του ενάντια σε αυτές τις αβάσιμες επιθέσεις σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε αξίωση, πράγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής", δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), η οποία ήταν η πρώτη που ανέφερε τα νέα.

Η Nike και ο Neymar χώρισαν δρόμους τον Αύγουστο του 2020, τερματίζοντας μία από τις πιο γνωστές συμφωνίες χορηγίας. Η εταιρεία δεν έδωσε κανένα λόγο για τον χωρισμό τότε. 

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, είπε: "Θα ήταν ακατάλληλο για τη Nike να κάνει μια κατηγορητική δήλωση χωρίς να είναι σε θέση να παρέχει υποστηρικτικά γεγονότα."

Ωστόσο, πρόσθεσε: "Η Nike τερμάτισε τη σχέση της με τον αθλητή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια έρευνα καλής πίστης μετά από αξιόπιστους ισχυρισμούς για αδίκημα από μια υπάλληλο."

Η Nike είπε ότι η υπάλληλος ανέφερε τους ισχυρισμούς το 2018, αλλά αρχικά ήθελε να αποφύγει την έρευνα και να το κρατήσει εμπιστευτικό. Είπε ότι ανέθεσε μια ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα το επόμενο έτος, όταν η υπάλληλος εξέφρασε το ενδιαφέρον της να το κυνηγήσει. 

Το φερόμενο θύμα δεν έχει κατονομαστεί, με τη Nike να εξηγεί: «Συνεχίζουμε να σεβόμαστε την εμπιστευτικότητα της υπαλλήλου και επίσης αναγνωρίζουμε ότι ήταν μια μακρά και δύσκολη εμπειρία για αυτήν».

Αυτή την στιγμή, ο Neymar παίζει για τη γαλλική ομάδα Paris Saint-Germain. 

Έχει αρνηθεί επίσης κατηγορίες για βιασμό το 2019, σε μια υπόθεση που τελικά εγκαταλείφθηκε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:06 - 28 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.