ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ: Το «χρονικό» της δολοφονίας της Καρολάιν-Πώς φτάσαμε στην ομολογία

16:24 - 18 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Το «χρονικό» της δολοφονίας της Καρολάιν-Πώς φτάσαμε στην ομολογία
Την αλληλουχία των γεγονότων, που οδήγησαν στην ομολογία του 33χρονου πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν, παρουσίασε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επιβεβαίωσε η ΕΛΑΣ, ο θάνατος της άτυχης Καρολάιν προκλήθηκε από ασφυξία.

Ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, σημείωσε ότι υπήρξε εξ αρχής προβληματισμός για τα πολύ μικρά σημάδια που είχε ο δράστης στα χέρια του στο σημείο που ήταν δεμένος. Συμπλήρωσε δε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να είναι κρεμασμένος ο σκύλος στη σκάλα.

«Εξετάσαμε με σχολαστικότητα τον σύζυγο. Κατά την αρχική συζήτηση έστρεψε το ενδιαφέρον στη σχέση με το θύμα και το παιδί του. Μας διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να μας εξαπατήσει και να πει ψέματα, έτσι οδηγήθηκε στην ομολογία», ανέφερε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων», παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο 33χρονος πιλότος. Υπήρξαν δε ενδείξεις κίνησης αντικειμένων κατά το χρόνο που υποτίθεται ότι ο 33χρονος ήταν δεμένος.

Τα παραπάνω δημιούργησαν υποψίες και όπως είπε γι’ αυτό έπρεπε να γίνει σχολαστική εξέταση του συζύγου της Καρολάιν.

Αποκάλυψε δε ότι πριν παρουσιαστούν τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία, ο δράστης έστρεψε τη συζήτηση στη σχέση με τη γυναίκα και το παιδί του, ενώ ομολόγησε ότι έδεσε ο ίδιος τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην άμεση δράση, έχοντας σκηνοθετήσει τον χώρο για να πείσει ότι επρόκειτο για ληστεία.

Η ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα ασκήθηκε στον 33χρονο πιλότο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Συγκεκριμένα τα κακουργήματα σε βάρος του καθ' ομολογία δολοφόνου της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι: 

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • Ψευδής κατάθεση κατ' εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας
  • ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, β) του ότι παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 18 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.