ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καστελλόριζο:Προσωρινά κρατούμενοι Τούρκοι που επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

16:37 - 26 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Καστελλόριζο:Προσωρινά κρατούμενοι Τούρκοι που επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα (26/6), έπειτα από την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Μεγίστη από Λιμενικούς.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, αποπειράθηκαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού με το ταχύπλοο τους σε περιοχή εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και περί ώρα 00:20.

Το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς την θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Ρω και εντόπισε το ύποπτο σκάφος το οποίο κινούνταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας. Χρησιμοποιώντας τηλεβόα του ζήτησε να ακινητοποιηθεί αλλά εκείνο ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Το ύποπτο σκάφος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσπάθησε να εμβολήσει το σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή σημεία και ακολούθως στη μηχανή του, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του. Από την έρευνα στο σκάφος βρέθηκε πλήθος σωσιβίων, που δεν δικαιολογείται η κατοχή τους.

Ο πρώτος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι πήρε το σκάφος με τον φίλο του για να το πάνε στο Καλκάν για επισκευή. Το σκάφος ανήκει σε έναν άλλο φίλο του και πέρασαν κάτω από το Καστελλόριζο γιατί δεν είχαν έγγραφα μαζί τους και δεν ήθελαν να τους εντοπίσει η τουρκική ακτοφυλακή. Λίγη ώρα αφού ξεκίνησαν, όπως σημείωσε, ξέμειναν από βενζίνη και ενώ προσπαθούσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο εντοπίστηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.