ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεχαγιόγλου για κλοπή πινάκων: Ο εντολέας μου έδειξε έμπρακτη επιμέλεια

09:37 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος που αναφέρει ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της κλοπής των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη μπορεί να λέει ψέματα και ενδέχεται να μην βρισκόταν στην Ελλάδα το επίμαχο διάστημα έκανε σήμερα (1/7) στην ΕΡΤ ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου δράστη της κλοπής του αιώνα σχολίασε δεικτικά: «Παρότι σέβομαι και την εφημερίδα και τη δημοσιογράφο, θα το σχολίαζα με χιούμορ «με ένα άρλεκιν» ξεχνιέμαι… Σε ομολογημένη κλοπή που περιέγραψε σε έξι σελίδες προανακριτική κατάθεση που περιέγραψε αναλυτικά με ποιον ακριβώς τρόπο το έκανε, το να μην ήταν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2012, τότε γιατί ομολογεί την κλοπή;».

Αντικρούοντας το επιχείρημα ότι αποκλείεται να έδρασε μόνος του ο εντολέας του  ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε: «Έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις σε παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό σε ριφιφί και κλοπές σε μουσεία, οι οποίες διοργανώθηκαν από ένα και μόνο άτομο. Ο εντολέας μου και σήμερα, ενώπιον του ανακριτή θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για εκείνη την ημέρα».

«Ενημερώθηκα από το ίδιο και διάβασα την προανακριτική του κατάθεση χθες. Η απάντησή του είναι ότι ίδιος πολλές φορές άνοιξε τις πόρτες και ενεργοποιούσε τους συναγερμούς γι αυτό και ο φύλακας πήγε 6 – 7 φορές στα σημεία και πίστεψε ότι ήταν τεχνική βλάβη», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, στην απολογία του σήμερα ο πελάτης του δίνει εξηγήσεις με αποδείξεις για τις εργασίες που εργαζόταν στην Αγγλία και την Ολλανδία. Για λόγους εργασίας μετέβαινε σε αυτές τις χώρες. Διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη άλλη ατόμου στην κλοπή.

Ερωτηθείς για το πώς ένας λάτρης της τέχνης καταστρέφει έναν σημαντικό πίνακα, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ο κ. Κεχαγιόγλου υπογράμμισε ότι όντως η απορία είναι εύλογη, αλλά ο πελάτης του τραυματίστηκε και σκούπισε τα αίματα στον πίνακα. «Μη μου ζητάτε εξήγηση λογική για το πώς ένας κλέφτης, που εισβάλλει στην Εθνική Πινακοθήκη, τραυματίζεται και μέσα στο σκοτάδι προσπαθεί να σταματήσει το αίμα με ένα κομμάτι χαρτί που είχα πάνω του. Πάντως οι δύο πίνακες, εκατομμυρίων, επεστράφησαν με υπόδειξη του ιδίου άθικτοι. Έδειξε έμπρακτη επιμέλεια».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του 49χρονου δράστη την κλοπής, ο πελάτης του το «μόνο που υπέδειξε είναι το που βρίσκονται οι πίνακες για να τους βρούνε. Ούτε συνεργασία με δικηγόρο είχε, ούτε γνώριζε το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσει».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.