ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σήμερα υποβάλλονται οι προσφορές για την πώληση

10:00 - 07 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σήμερα υποβάλλονται οι προσφορές για την πώληση
Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς θα υποβληθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων αγοραστών.

Οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 7 εταιρίες. Ωστόσο, λένε οι ίδιες πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν περισσότερες από δύο προσφορές.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων που έχει επίσημα εκδηλώσει τη συμμετοχή της είναι η Pyletech Shipyards συμφερόντων ομίλου North Star του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου. Άλλωστε και στον προηγούμενο διαγωνισμό, που κηρύχθηκε άγονος, μόνο η Pyletech είχε καταθέσει έγκυρη προσφορά.

Σε αντιδιαστολή με τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως αυτή τη φορά το νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην ειδική διαχείριση να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, εάν κριθεί ότι η προσφορά δεν είναι επαρκής. Επισημαίνεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός, τον περασμένο Φεβρουάριο, με κατώτατη τιμή τα 55 εκατ. ευρώ, κατέστη άγονος. Αυτή τη φορά το τίμημα έχει πέσει στα 30,7 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν με δόσεις. Παρόλα αυτά ο διαγωνισμός έχει αδυναμίες, όπως η πρόβλεψη για απομάκρυνση του hot spot μεταναστών που έχει γίνει σε χώρο του ναυπηγείου. Εάν δεν παραδοθούν όλα τα εδάφη μέσα σε τρία χρόνια, η συμφωνία χαλάει και η ΕΤΑΔ επιστρέφει τα κεφάλαια στον ανάδοχο.

Ο πρώτος διαγωνισμός (Δεξαμενή 5 και προβλήτες 3 – 4) αφορά την ιδιοκτησία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την ιδιοκτησία του Ειδικού Διαχειριστή (ΕΝΑΕ).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 07 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.