ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν προληπτικά 3 χωριά

13:01 - 08 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν προληπτικά 3 χωριά
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Κατάβαση της Χίου, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης.

Συνολικά στο σημείο θα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Επίσης, μεταβαίνουν στο νησί με αεροσκάφος 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό Κατάβαση, από τον οποίο απομακρύνθηκαν νωρίτερα οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Ακολούθως, δόθηκε εισήγηση της Πυροσβεστικής για εκκένωση και του οικισμού Σιδηρούντα, ενώ -σύμφωνα με τοπικά μέσα- απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους προληπτικά και οι κάτοικοι του οικισμού Διευχά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι’ αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.