ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2021: Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες

13:33 - 09 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πανελλαδικές 2021: Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες
Τέλος ήρθε στην αγωνία πάνω από 100.000 υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και των οικογενειών τους, καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr/.

Αναλυτικά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τα συνολικά συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι που ακολούθησαν τη σχετική διαδικασία θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες και μέσω SMS. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (περί τους 72.000) έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν με SMS τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορονοϊού.

Τι θα γίνει με τις βάσεις

Φέτος, αναμένεται μεγάλη αύξηση στις βάσεις εισαγωγής, καθώς τα θέματα ήταν αρκετά βατά και ταυτόχρονα, μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ενώ καθιερώθηκε και η Ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πιερρακάκης: Αυτονόητο βήμα η ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS

Για την ενημέρωση των υποψήφιων μέσω SMS για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Περακάκης, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή». «Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.