ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί παιδιών: Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα- Η διαδικασία

18:31 - 12 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί παιδιών: Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα- Η διαδικασία
Για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 ενημερώνουν αυτήν την ώρα από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα ώστε παιδιά από 15 έως 17 ετών να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως "η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολίων για τους εφήβους 15- 17 ετών θα ανοίξει την Πέμπτη, 15 Ιουλίου. Ο προγραμματισμός θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονιού και ο εμβολιασμός θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όπου τα παιδιά θα πηγαίνουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους".

Επίσης ανακοινώθηκε πως πάνω από 9.300.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει εως τώρα, ενώ το ποσοστό κάλυψης με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%. Το 71,5% των πολιτών άνω των 70 ετών έχει εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση.

Παράλληλα, ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε ότι πλέον όποιος αλλάξει το ραντεβού του δεν θα έχει πλέον πέναλτι έξι ημερών. 

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίου, αναφέρθηκε επίσης στους εμβολιασμούς παιδιών, σημειώνοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες και τις μεταλλάξεις που οι νεότεροι θα μεταδίδουν στους ανεμβολίαστους. 

"Ο κίνδυνος από τη νόσηση για τους 15- 17 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός", σημείωσε και υπογράμμισε πως αυτές οι ηλικίες προκαλούν διασπορά του ιού.

Η κα. Θεοδωρίδου γενικά για τους εμβολιασμούς είπε πως "οι μελέτες δείχνουν το ρόλο των ανεμβολίαστων για την πορεία των μεταλλάξεων. Δημοσίευση αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι οι εμβολιασμένοι καταφέρνουν να φρενάρουν την εξελικτική διαδικασία του ιού. Οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως εργαστήρια παραγωγής νέων μεταλλάξεων.  Ο εμβολιασμός αποτρέπει νοσηλείες και βαριά νόσηση σε ποσοστό που ξεπερνά το 93% και σε μικρότερο ποσοστό να κολλήσει κάποιιος τη λοίμωξη. Μειώνει ιικό φορτίο και διασπορά".

Επίσης, η κα. Θεοδωρίδου ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή για τους εμβολιασμένους με μία δόση: "Η μία δόση προσφέρει προστασία 33%- 50%", υπογράμμισε.

Γι' αυτό επανέλαβε πως όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως είναι ασφαλείς, ενώ αντίθετα, "Το 99% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 12 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.