ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νησιά που τείνουν να «κοκκινίσουν» στον επιδημιολογικό χάρτη

20:25 - 25 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τα νησιά που τείνουν να «κοκκινίσουν» στον επιδημιολογικό χάρτη
Παραμένουν οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων στη χώρα μας, με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ιδιαίτερα στα νησιά, λόγω της τουριστικής περιόδου, να ανησυχεί τους ειδικούς.

Ήδη, πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι επιστήμονες, πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Αναφορικά με τη Μύκονο, όλα δείχνουν πως θα βγει από το lockdown.

Αναλυτικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΣΚΑΙ επιβεβαιώνοντας ότι το μίνι lockdown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα 26/7. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι τη Δευτέρα να πάμε στην άρση των περιορισμών», ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρχει προσοχή και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας στα σοκάκια των νησιών, όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο έτσι το «άνοιγμα» του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί, με την απόφαση να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Τον Αύγουστο αναμένεται πως θα υπάρξει η μεγάλη «έκρηξη» στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς τότε η τουριστική ροή θα κορυφωθεί και παράλληλα, οι εμβολιασμοί θα μειωθούν, αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που φαίνεται πως θα προτιμήσουν να πάνε διακοπές αντί να εμβολιαστούν εκείνες τις μέρες, βάζοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και τους γύρω τους, για λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:25 - 25 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.