ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πύρινη λαίλαπα απειλεί τη Ρόδο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

21:13 - 01 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Η πύρινη λαίλαπα απειλεί τη Ρόδο - Εκκενώθηκαν οικισμοί
«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής (1/8) οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Παντάνασσα να έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Επίσης, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Ψίνθου έλαβαν μήνυμα μέσω του «112» να απομακρυνθούν άμεσα. «Aν βρίσκεστε στην Ψίνθο Ρόδου εκκενώστε άμεσα προς Αφάντου από Επαρχιακή Οδό Αφάντου-Ψίνθου» αναφέρει η έκτακτη ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

{https://twitter.com/112Greece/status/1421875081790230537}

Εκτός από την Ψίνθο, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν από τους κατοίκους και οι οικισμοί Μαριτσά και Δαματριά. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ολοσχερώς μία φάρμα όπου εκεί βρίσκονταν καγκουρό και καμήλες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έγινε γρήγορα η μεταφορά των πτηνών ενώ λόγο καπνού έγινε αλλαγή στην πορεία προσγείωσης των αεροπλάνων.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, τρία ελικόπτερα, ενώ «σηκώθηκε» και το ρωσικό Beriev-200. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν ο στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:38 - 01 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.