ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΕΜ: Συμφωνία με τη Deezer για τα πνευματικά δικαιώματα

15:16 - 02 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
ΕΔΕΜ: Συμφωνία με τη Deezer για τα πνευματικά δικαιώματα
Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) υπέγραψε νέα συμφωνία για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων με τον ψηφιακό πάροχο Deezer για την εδαφική περιοχή της Ελλάδας.

Η Deezer είναι μία από τις παλαιότερες streaming μουσικές ψηφιακές υπηρεσίες. Ιδρύθηκε στη Γαλλία το 2007 και σήμερα είναι διαθέσιμη σε 180 χώρες, με ένα κατάλογο που περιλαμβάνει πάνω από 73 εκατομμύρια ηχογραφήματα και 30.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις στατιστικές μετρήσεις της μουσικής αγοράς, το Deezer αποτελεί μία σταθερή επιλογή στις προτιμήσεις του μουσικόφιλου κοινού έχοντας πάνω από 16 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 7 εκατομμύρια τουλάχιστον είναι συνδρομητές των υπηρεσιών της.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στη σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα η ΕΔΕΜ και η Deezer προβλέπεται η καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για όλες τις  μουσικές υπηρεσίες, όπως:

- Premium Service (πρόσβαση στην υπηρεσία streaming έναντι συνδρομής),

- HiFi Service (υψηλής πιστότητας streaming έναντι συνδρομής),

- Family Premium (συνδρομητική υπηρεσία με έως 6 λογαριασμούς για μέλη της ίδιας οικογένειας),

- Free Streaming Service (δωρεάν πρόσβαση με υποχρεωτική ακρόαση διαφημίσεων).

Η σύμβαση έχει διάρκεια έως τις 31/12/2023 και η ισχύς της ξεκινά από 7/6/2020, καλύπτοντας αναδρομικά όλη τη διαχειριστική περίοδο της ΕΔΕΜ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.