ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κιλκίς: Ομάδα μεταναστών κρατούσε ομήρους πέντε αλλοδαπούς

17:00 - 02 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Κιλκίς: Ομάδα μεταναστών κρατούσε ομήρους πέντε αλλοδαπούς
Σε δασική περιοχή, πλησίον του οικισμού Μικρό Δάσος, του δήμου Πολυκάστρου Κιλκίς, κρατούνταν όμηροι, από ομάδα μεταναστών, πέντε αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους Ινδοί, οι οποίοι είχαν φτάσει παρανόμως στη χώρα, αναζητώντας τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους, κατά πάσα πιθανότητα προς τη Βόρεια Ευρώπη.

«Μας απειλούσαν για ένα 24ωρο με μαχαίρια ζητώντας χρήματα για να μας αφήσουν ελεύθερους» φέρεται να κατέθεσαν οι ίδιοι σε αστυνομικούς που τους εντόπισαν και τους διέσωσαν σήμερα (2/9), ενώ συνέλαβαν και τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για νεαρούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μεταξύ των οποίων κι ένας 16χρονος, που κρατούνται και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της προηγούμενης μέρας είχαν ακινητοποιήσει υπό την απειλή μαχαιριών τα θύματά τους, ενώ κινούνταν με τα πόδια σε αγροτική περιοχή, κλέβοντας τους 1.700 ευρώ αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα. Ακολούθως, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τους κρατούσαν παράνομα εκβιάζοντάς τους, ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα για να καταβάλουν χρήματα, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων για να τους απελευθερώσουν. Κατ' αυτόν τον τρόπο, κατηγορούνται πως πέτυχαν τη μεταφορά χρηματικού ποσού, ύψους 2.500 ευρώ, από τους οικείους δύο εκ των παθόντων.

Στις αρχές της περιοχής είχαν καταγγελθεί και το προηγούμενο διάστημα παρόμοια περιστατικά ομηρίας και στο πλαίσιο περιπολιών εντόπισαν τους τέσσερις κατηγορούμενους μετανάστες και τους συνέλαβαν. Από το σημείο κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα ανήκε στα θύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.