ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο... ελευθερίας για εμβολιασμένους με «κανονικότητα» και στις «κόκκινες» περιοχές

07:44 - 05 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Σχέδιο... ελευθερίας για εμβολιασμένους με «κανονικότητα» και στις «κόκκινες» περιοχές
Περαιτέρω διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους συμπολίτες μας σχεδιάζει να παρουσιάσει την Τετάρτη (4/10) η κυβέρνηση.

Στόχος είναι να περάσει μία θετική ατζέντα, να ξορκίσει το ενδεχόμενο lockdown, να διατηρήσει τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αλλά παράλληλα να επιβραβεύσει τους εμβολιασμένους πολίτες.

Είναι σίγουρα ένας δύσκολος συνδυασμός και έχει ενδιαφέρον να δουμε ποια θα είναι η κυβερνητική επιλογή, την ώρα που δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς της, με πιο ηχηρή αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η κυβέρνηση θέλει να δείξει πως έχει τον έλεγχο και πως η ζωή συνεχίζεται παρά τις χαμηλές επιδόσεις στους εμβολιασμούς και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ήδη πως οι εμβολιασμένοι θα έρθουν πιο κοντά στην κανονικότητα, ενώ κάτι αντίστοιχο δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου "Ελευθερία", κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν είναι θέμα τιμωρίας ή περισσότερης ελευθερίας, είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες  μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Η κυβέρνηση σχεδιάζει λοιπόν να διατηρήσει τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά θέλει να εξαιρέσει από αυτούς τους εμβολιασμένους, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο οι πλήρως εμβολιασμένοι και των «κόκκινων» περιοχών, εκεί δηλαδή που είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, να απολαμβάνουν ελεύθερα τη διασκέδαση, χωρίς να στερούνται τη μουσική.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αν όχι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η συμβουλευτική επιτροπή του υπουργού Υγείας, η επιτροπή δημόσιας υγείας όπως θα ονομάζεται, η οποία θα είναι μια μικρή επιτροπή περίπου επτά ατόμων. Διευκρινίζεται ότι θα παραμείνει και η  επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει κι αυτή ένα συμβουλευτικό ρόλο, αλλά τις κύριες συμβουλές θα τις δίνει αυτή η επιτροπή στον υπουργό για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας όχι μόνο τα θέματα του κορονοϊού. 

Πλέον αποφάσεις που θα παίρνονται θα είναι πιο... πολιτικές με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα δεν ξανακλείνει. Οι εμβολιασμένοι θα έχουν μια κανονικότητα στη ζωή τους και οι ανεμβολίαστοι αναλαμβάνουν τη δική τους ευθύνη. Αυτό βέβαια σημαίνει πως και ενδεχόμενες αρνητικές αποφάσεις θα έχουν και το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.