ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια-Απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι

11:04 - 10 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια-Απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με τους κατοίκους να δοκιμάζονται εκ νέου -μετά τον πύρινο εφιάλτη του καλοκαιριού- λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά» που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το πέρασμα της «Αθηνάς» έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Όλη τη νύχτα οι σφοδρές βροχοπτώσεις χτυπούσαν την ήδη πληγωμένη περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι τον Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο. Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχει νερό, οι πλημμύρες σάρωσαν και το δίκτυο ύδρευσης. Επιχειρούν πάνω από 20 μηχανήματα σε όλο το δήμο, είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Από τις 2 το πρωί έχει σταματήσει η βροχή, όπως είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου, επαναλαμβάνοντας ότι οι εικόνες δείχνουν ολική καταστροφή.

Σημειώνεται ότι στο φόντο των νέων καταστροφικών πλημμυρών στη Βόρεια Εύβοια, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. «Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου.

Και ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Δημήτρης Σκοπελίτης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους και γίνεται προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους.

«Μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε από την πλευρά του στην εκπομπή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έκανε λόγο για προβλήματα και στα Βασιλικά. «Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές, και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρησαν», συνέχισε ο Φάνης Σπανός.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 10 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.