ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταιγίδες και στην Αττική

08:48 - 14 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταιγίδες και στην Αττική
Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία Μπάλλος. Βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέχει και στην Αττική.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν σήμερα και αύριο. Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και η πτώση της θερμοκρασίας, οι χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορισμένα ορεινά σημεία της χώρας. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σε πολλές περιοχές με σφοδρότητα.

Στην Αθήνα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι  και μετά, ενώ οι βροχές θα επιμείνουν και αύριο, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να φθίνουν στην ελληνική επικράτεια από την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.