ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για παρελάσεις: Κανονικά οι μαθητικές-Μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά

14:49 - 22 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για παρελάσεις: Κανονικά οι μαθητικές-Μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά
Το τοπίο όσον αφορά τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μαθητικές θα πραγματοποιηθούν παντού κανονικά, αλλά όλες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 60 λεπτά.

Όπως αποφασίστηκε, στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εθνικής επετείου θα γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση, χωρίς να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κλπ).

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 22 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.