ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: Πολύ δύσκολες στιγμές αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

09:04 - 27 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: Πολύ δύσκολες στιγμές αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μιλώντας την Τετάρτη (27/10) στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε ξανά υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, «τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές». Εξήγησεμ μάλιστα, ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα,  ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.

Επίσης σχολιάζοντας ,την περιπέτεια υγείας 35χρονου που παρέμεινε επί 103 ημέρες σε νοσοκομείο, τόνισε πως η νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι μια εμπειρία τραγική και ότι εκείνος ήταν από τους τυχερούς καθώς ένα 30-40% που εισάγεται δεν καταφέρνει να επιβιώσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.