ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κιβωτός 2021»: Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

16:43 - 30 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
«Κιβωτός 2021»: Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων
Άσκηση ευρείας κλίμακας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα, με την κωδική ονομασία «Κιβωτός 2021» πραγματοποιήθηκε στο Αλεποχώρι Αττικής, μία περιοχή που έχει χτυπηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η άσκηση για τις πλημμύρες διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεγαρέων και την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, και πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/10) παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Κατά την εξέλιξη της άσκησης δόθηκαν οι κύριες προτεραιότητες που περιελάμβαναν, τη διάσωση του πληθυσμού και την προστασία των περιουσιών, εντός της περιοχής, που εξελίχθηκαν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, την προστασία των υποδομών και τέλος, την αποκατάσταση των πληγέντων.

Στο επίκεντρο του σεναρίου της άσκησης βρέθηκαν πιθανά περιστατικά και καταστροφές τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι φορείς μετά την εκδήλωση εκτεταμένων πλημμυρών.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες φορείς κλήθηκαν μέσω 9 διαφορετικών «επεισοδίων», να αντιμετωπίσουν περιστατικά και καταστροφές, όπως κατολισθήσεις, εκτροπή οχήματος σε ρέμα, υπερχείλιση ρεμάτων και εισροή υδάτων σε κατοικίες, διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών, απεγκλωβισμούς ατόμων και ζώων σε πλημμυρισμένες κατοικίες και οχήματα, μεταφορά τραυματισμένων ατόμων, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενου ατόμου στον Κορινθιακό κόλπο, δημιουργία κηλίδας στην επιφάνεια της θάλασσας και πτώση στύλου της ΔΕΗ με συνακόλουθη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ακόμη στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε από αέρος απεγκλωβισμός ατόμων από κτίριο με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.