ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επί ποδός η ΕΛΑΣ- Drones και προληπτικοί έλεγχοι

11:27 - 15 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Επέτειος Πολυτεχνείου: Επί ποδός η ΕΛΑΣ- Drones και προληπτικοί έλεγχοι
Τη Δευτέρα (15/11) ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου και η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός, θέτοντας σε ισχύ μέτρα ασφαλείας.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να έχει ζητήσει την αποφυγή των εντάσεων, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος ειρηνικά.

Πάντως, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι εντατικά και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν προληπτικούς ελέγχους τόσο ατόμων - οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαί ο- αλλά και κτιρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπαίνουν επίσης σε 24ωρο κλοιό ασφαλείας. 

Επίσης, αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 15 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.