ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα- Εκκενώνονται περιοχές- Πού χρειάζεται προσοχή

16:47 - 11 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα- Εκκενώνονται περιοχές- Πού χρειάζεται προσοχή
Σφοδρή κακοκαιρία με βασικά χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττει τη χώρα, με την Πολιτική Προστασία να είναι σε επιφυλακή για τα προβλήματα που παρατηρούνται ανά περιοχές.

Στην Αττική υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές κυρίως των νοτίων προαστίων, καθώς ισχυροί άνεμοι έχουν ρίξει κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα προβλήματα, όμως, είναι ιδιαίτερα πιο έντονα στην περιφέρεια και ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει σταλεί μήνυμα από το 112 σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Εκκενώνεται η Κλείσοβα στο Μεσολόγγι

Στην προληπτική εκκένωση των κατοίκων στην περιοχή Κλείσοβας Μεσολογγίου, κοντά στον οικισμό των Ρομά, προχωρούν οι Αρχές μετά από σχετική εισήγηση του δήμαρχου της πόλης Κωνσταντίνου Λύρου, καθώς υπάρχουν φόβοι επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης.

Ο κ. Λύρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εκκένωση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και οι κάτοικοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της περιοχής. Σε συνεργασία με το υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η επιχείρηση ολοκληρώνεται και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές».

Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Eντολή εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου αναφέρει: «Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει λόγω της γρήγορης ανόδου της στάθμης του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Νομής.

«Φούσκωσαν» ποταμοί και χείμαρροι στην Καρδίτσα

Σε επιφυλακή είναι και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς έχουν «φουσκώσει» επικίνδυνα ποταμοί και χείμαρροι στον δήμο Αργιθέας.

Παράλληλα, σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της, ενώ καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν και στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα. 

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση.

Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

- στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 34ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

- στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Αμυνταίου, από το 22ο χλμ. (Διασταύρωση Βασιλειάδας) έως το 35ο χλμ. (όρια Π.Ε. Φλώρινας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

- στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 42ο χλμ.διασταύρωση με οδό προς Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής

- στην Επαρχιακή Οδό Αετού-Νυμφαίου, από το 6ο χλμ. έως την Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας – Νίκης, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:06 - 11 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.