ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισήγηση επιστημόνων: Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων και μάσκες παντού

19:44 - 22 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα για να συζητηθεί η επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Omicron.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Ισχυρή σύσταση απευθύνουν οι ειδικοί και για περιορισμό των ατόμων στα τραπέζια σε σπίτια, τις ημέρες των εορτών. Επίσης, θεωρούν πως για ένα διάστημα θα πρέπει οι αγώνες στα γήπεδα να διεξάγονται χωρίς θεατές.

Όσον αφορά στα ταξίδια, η εισήγηση της επιτροπής προβλέπει, πέραν του αρνητικού PCR για την είσοδο στη χώρα, οι επισκέπτες να υποβάλλονται τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους σε rapid test. Το μέτρο έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν ύποπτων κρουσμάτων που φέρουν την παραλλαγή Omicron. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις εισηγήσεις σε ανώτατο επίπεδο την Πέμπτη (23/12) και θα αποφασίσει αν θα τις εφαρμόσει και πότε.

Την επιβολή μέτρων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Η μετάλλαξη έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υψηλή μεταδοτικότητά της θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα συστήματα Υγείας. 

«Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία» είχε τονίσει ο κ. Πλεύρης, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των εορτών και στη συνέχεια να κάνουν το self test.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», είχε διευκρινίσει. 

Για μετά τις γιορτές έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ο Πρωθυπουργός πως θα υπάρξουν αποφάσεις για υποχρεωτική τηλεργασία, αλλά και περιορισμένο ωράριο στην εστίαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 22 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.