ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: 16 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ιστιοφόρου-Το τρίτο κατά σειρά

11:07 - 25 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Πάρος: 16 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ιστιοφόρου-Το τρίτο κατά σειρά
Τραγικός είναι ο απολογισμός του ναυαγίου σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πάρου.

Το ιστιοφόρο μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους και αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Το πρώτο τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στη Φολέγανδρο και το δεύτερο στα Αντικύθηρα στις 23 του μήνα. Το ναυάγιο της Πάρου ήταν το τρίτο στη σειρά, με τον αριθμό των νεκρών συνολικά να αγγίζει τους 30!

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 25 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.