ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας- Κορύφωση με 32.000 κρούσματα

14:13 - 02 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας- Κορύφωση με 32.000 κρούσματα
«Καμπανάκι» κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι η πανδημία επανακάμπτει και προβλέποντας αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι υπάρχει καθαρή αύξηση της διασποράς στην κοινότητα και ότι από χθες είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας, σε μια δεύτερη κορυφή αυτή του πέμπτου κύματος.

«Αυτή η αύξηση οφείλεται στη σημαντική πτώση του εμβολιασμού», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι από εμάς είμαστε διαθέσιμοι να κολλήσουμε γιατί δεν έχουμε κάνει την τρίτη δόση και μερικοί θα κολλήσουν πιο βαριά». 

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ακόμα ότι θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις η κορύφωση θα φτάσει τα 31.000 με 32.000 κρούσματα σε έναν μέσο όρο.

Βατόπουλος: Η έννοια της συλλογικής ανοσίας δεν μπορεί να ισχύσει

Από την πλευρά του, ο  καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε ότι όπως έχει φανεί τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την μόλυνση απλά αυτοί που θα κολλήσουν δεν νοσούν βαριά.

Επίσης, είπε ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό αλλά μεταδίδει για μικρότερο διάστημα και έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο. «Συνεπώς η έννοια της συλλογικής ανοσίας δεν μπορεί να ισχύσει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η επιδημία θα τελειώσει όταν όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς έχουν ανοσία.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο εμβολιασμένος δεν πρέπει να πετάξει την μάσκα και πρέπει να τηρεί όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας. «Ο εμβολιασμός μόνο δεν αρκεί», σημείωσε και τόνισε ότι το δίλημμα είναι αν η πανδημία θα τελειώσει όταν νοσήσουμε όλοι ή θα τελειώσει όταν ένα μεγάλο μέρος από εμάς έχουν αντισώματα λόγω εμβολιασμού.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.