ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγιον Όρος: Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού-Αναβάλλεται η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας

18:07 - 08 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Άγιον Όρος: Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού-Αναβάλλεται η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας
Δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (10/2) όπως ήταν προγραμματισμένο η δεύτερη για φέτος σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, καθώς παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη μοναστική πολιτεία.

«Διά του παρόντος μηνύματος γνωρίζομεν υμίν ότι, λόγω αυξημένης εξάρσεως κρουσμάτων της πανδημίας σε όλο το 'Αγιον Όρος (Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, λαϊκοί εισερχόμενοι κ.λπ.), η Σύναξις της Ιεράς Κοινότητος της Πέμπτης, 28.1.2022 (σ.σ. 10 Φεβρουαρίου) δεν θα πραγματοποιηθεί», αναφέρεται στο μήνυμα που έστειλε η Ιερά Επιστασία στους αντιπροσώπους των ιερών μονών.

Πλέον, η σύναξη αναμένεται να οριστεί για την Δευτέρα, εκτός και εάν κριθεί ότι απαιτείται νέα αναβολή, λόγω της πανδημίας.

Αυτή την περίοδο εντοπίζονται κρούσματα σε τέσσερις μονές του Αγίου Όρους και αντιμετωπίζονται με καραντίνα, αλλά και σε κελιά και σε καταστήματα στην περιοχή των Καρυών, καθώς και στην Αθωνιάδα Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εβδομήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, περίπου δεκαπέντε νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά, σε καραντίνα, στον ιεροκοινοτικό ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη επιμελητών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.