ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου

13:19 - 11 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου
Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, για διακοπή ή αναβολή.

Η απόφαση βρήκε αντίθετη την πολιτική αγωγή. Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ η δικηγόρος των άλλων δύο, Μαρία Κουρτέση, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της δίκης.

«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής», είπε ο Γιάννης Βλάχος και συνέχισε: «Όσες διακοπές και να δοθούν, σε επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο δεύτερος δικηγόρος», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε δε ότι οι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Τι υποστήριξε η πλευρά του κ. Λιγνάδη

Ο κ. Κούγιας απάντησε ότι η πλευρά Λιγνάδη επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθεί η δίκη. «Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η δίκη να διακοπεί πλην όμως να δοθεί σύντομη δικάσιμος.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 11 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.